Zo veranderen 10.000 NYC-telefooncellen in WiFi-hotspots

Auteur: , Geen reacties
WiFi New York

Misschien ook iets voor brievenbussen en videotheken?

Sidewalk Labs, een startup die gefinancierd wordt door Google en tot doel heeft om verbeteringen aan te brengen in de grote stad, heeft zijn eerste grote investering aangekondigd: alle 10.000+ ongebruikte telefooncellen zullen in WiFi-hotspots worden veranderd. Dat meldt de Britse krant The Guardian.

En dat brengt gratis en snel internet een stuk dichterbij. Daarmee wordt Sidewalk Labs – en indirect Google – een trendsetter op het gebied van gratis WiFi.

Het project, dat luistert naar de naam LinkNYC, was de winnaar in een design-wedstrijd waarbij de vraag ‘wat te doen met de ongebruikte telefooncellen in de stad’ centraal stond. De telefooncellen hebben sinds vorig jaar geen werkende telefoonverbinding meer en dienen momenteel dus geen enkel nut.

Het project zou ongeveer 200 miljoen dollar moeten gaan kosten. Maar met advertenties in de kiosks moet dan weer 500 miljoen worden verdiend, dus een slechte investering lijkt het niet. Het zou wel een slordige 12 jaar gaan duren voordat het project volledig is afgerond.

Google laat er dus geen gras over groeien, want Sidewalk Labs bestaat nog geen maand.Er zijn (nog) geen reacties op dit artikel.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).