Zo verberg je de leesbevestiging van je Facebook-berichten

Zo verberg je de leesbevestiging van je Facebook-berichten
De leesbevestiging, bij de meeste berichtendiensten ontkom je er niet meer aan. Zodra je een bericht hebt geopend, krijgt de afzender dat te zien. Doen alsof je een berichtje compleet hebt gemist is er niet meer bij. Kun je daar aan ontkomen? Ja, bij Facebook wel. Dit is wat je moet doen.

Zodra je een Facebook-bericht leest krijgt de afzender dat te zien, met een keurige tijdsvermelding van het moment dat het bericht werd geopend. Er zijn tal van redenen waarom je die info niet met de afzender wil delen. Dus hier een workaround.

De meest simpele manier is de Facebook-app Unseen. Als je daar met Facebook inlogt, krijgen je Facebook-contacten nooit meer een leesbevestiging als ze je een bericht sturen. Helaas is dit alleen beschikbaar voor de desktop. In de apps van Facebook werkt het dus niet.

De qua titel gelijkwaardige Chrome-extentie Facebook Unseen doet in feite hetzelfde. Deze software voor je browsers geeft je echter wel iets meer vrijheid, want je kunt met Facebook Unseen zelf bepalen voor welke mensen de leesbevestiging aan of uit komt te staan. De Chrome-extensie is HIER te downloaden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *