Zo verdien je geld met je oude smartphone

Zo verdien je geld met je oude smartphone
Je kent het vast wel: een la waarin minstens één, maar vaak meerdere oude smartphones liggen te verstoffen. Zonde want je oude smartphone is geld waard!

Veertig procent van de Nederlanders laat zijn of haar oude smartphone nog steeds ongebruikt in de la liggen na aankoop van een nieuwe telefoon, zo blijkt uit het Dutch Smartphone User-rapport van Telecompaper. Toch kun je die oude iPhone 5 of Samsung Galaxy 6 eenvoudig ten gelde maken.

Dit zijn de 4 gouden tips om geld voor je smartphone te vangen

1 Zet je smartphone op Marktplaats of Speurders

Een iPhone 6, 16GB van een jaar oud? Zonder krassen, compleet met doos? Als je dat toestel op Marktplaats zet, voor 300 euro ben je ‘m zo kwijt. Nadeel is dat je veel telefoontjes en mailtjes krijgt. En dat er veel wordt afgedongen. Tip: zorg voor een vaste prijs en ga niet te snel in op een bieding. Kijk goed naar welke bedrag andere aanbieders vragen op Marktplaats

2 Verkoop je toestel via Facebook of Instagram

Er is altijd wel iemand die andere telefoon nodig heeft. Een simpel oproepje op Facebook of Instagram volstaat meestal. Het grote voordeel van deze methode is dat je verkoopt aan bekenden. Nadeel is dat je niet zo snel de hoofdprijs durft te vragen. En hoe reageert je vriend of vriendin als een paar weken na de koop de telefoon er ineens mee ophoudt…

3 Ruil je toestel in bij Apple of je telecomprovider

Bij bijna elke telecom-provider kun je je oude toestel inruilen. Het grote voordeel is dat je telefoon niet blijft verstoffen in een la. Het nadeel is dat er matige prijzen worden betaald. Bij Apple krijg je zelfs cadeaubonnen in plaats van geld.

4 Verkoop je telefoon aan refurbisher zoals Swoop of Leapp

De markt voor tweedehands telefoons groeit stormachtig. Bij bedrijven als Swoop, Leapp of Rebuy kunnen consumenten hun gebruikte telefoon eenvoudig inruilen voor een passende vergoeding of korting op de aanschaf van een refurbished device. Het proces is simpel: je voert wat gegevens in en er rolt direct een waarde uit. Nadeel dat deze bedrijven soms minder betalen dan aanvankelijk op de website staat. Wel wordt zo’n lagere waarde dan wel onderbouwd met foto’s en je kunt het toestel wel vaak kosteloos terug laten sturen.

De iPhone 6 is trouwens bijzonder waardevast. Ook kapotte iPhones hebben nog een behoorlijk waarde.

6 reacties

  1. gewoon op marktplaats gooien, 25 minder vragen als het gemiddelde, alleen je prive mail en niet je werk mail en al helemaal geen telefoon nummer.

  2. Marktplaats is een prima manier om van je oude gadgets af te komen. Veel mensen zitten tussen 2 telefoons in (krijgen over 2 maanden een nieuwe van het werk maar de oude is echt op). Ik heb er zo wel een aantal voor een redelijke prijs verkocht. Voor mij is snelheid wel een ding, dus ga ik in de regel laag zitten in de prijs. Dan ben je ‘m binnen een paar dagen kwijt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *