Zo verdien je gratis geld met een Jaguar Land Rover!

Zo verdien je gratis geld met een Jaguar Land Rover!
Daar staat uiteraard wat tegenover.

Zoals je wellicht weet zijn diverse autoconcerns aangesloten bij het IOTA initiatief. Het blockchain protocol heeft onder meer Volkswagen in de pocket en is met een vertegenwoordiging van een aantal belangrijke merken een sterke troef voor IOTA. Ook Jaguar Land Rover is onderdeel van het project.

IOTA gaat een rol spelen hoe auto’s communiceren met de maker. Fabrikanten kunnen informatie uit de praktijk te weten komen dat tot op heden nog niet het geval was. Het gaat hier niet om Big Brother-praktijken. Als een eigenaar de data van de auto voor zichzelf wil houden dan kan dat. Je kunt het een beetje vergelijken met het voor het eerst opstarten van een smartphone of wanneer een app crasht op je telefoon. Het techbedrijf vraagt of je de data van de telefoon wil delen in de hoop betere producten of diensten te kunnen maken op basis van praktijkervaring. Ook hier kun je wel of niet voor kiezen. Om automobilisten over te halen toch data te delen met de fabrikant wil JLR gebruikers gaan belonen.

JLR gaat MIOTA’s uitdelen aan klanten die data delen. Dit is de cryptocurrency die verwant is aan IOTA. Hoeveel munten de eigenaar krijgt in ruil voor het verstrekken van informatie is niet bekend. Op dit moment vertegenwoordigt een MIOTA een waarde van ongeveer 0,27 cent. Het is de bedoeling dat de verkregen munten gebruikt kunnen worden om de elektrische auto weer op te laden of om te betalen op tolwegen en parkeerautomaten. Gebruikers krijgen vanuit JLR een eigen digitale portemonnee op de munten in te bewaren.

5 reacties

  1. jaah lekker allemaal data delen, wordt niet opgeslagen hoor, helemaal niet nu de indianen jlr in bezit hebben, doen we niks mee echt hoor,
    weet niet welke vredespijp ze daar gerookt hebben.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *