Zo verzamelt OnePlus stiekem informatie over jou

OnePlus verzamelt stiekem informatie over je
Je kent OnePlus waarschijnlijk van zijn ‘flagshipkillers’, maar de Chinese smartphonemaker blijkt zich op de achtergrond ook met hele andere dingen bezig te houden.

OnePlus introduceerde een paar jaar geleden zijn eigen schil voor Android, OxygenOS. Onderzoeker Chris Moore kwam erachter dat OnePlus standaard erg veel informatie over zijn gebruikers verzamelt, zonder deze gegevens te anonimiseren. Met andere woorden: de informatie is direct te linken aan jou als gebruiker.

In eerste instantie lijkt het te gaan om vrij standaard informatie. Hoe vaak ontgrendel je je telefoon, welke apps gebruik je en hoe lang en met welke netwerken maak je verbinding? OnePlus zou die informatie gebruiken om OxygenOS te verbeteren, maar dat moet ook met anonieme gegevens kunnen, toch?

OnePlus liet in een reactie weten dat je het verzamelen van de informatie deels stop kunt zetten. Onder Settings ga je naar Advanced, waar je ‘Join user experience program’ uit kunt zetten. OnePlus blijft dan echter informatie verzamelen over jouw telefoon, naar eigen zeggen om betere ondersteuning te kunnen bieden.

Nog geen reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *