Zo vind je met iOS 10 altijd je auto weer terug

Kaarten
Nooit meer je auto kwijt!

Je hebt vast wel eens flinke haast gehad waardoor je was vergeten waar je auto ook alweer stond bij terugkomst. Of in mijn geval, je arriveert op een druk evenement vroeg in de morgen en wil aan het einde van de dag weer huiswaarts. Die oase van rust in de vorm van een leeg parkeerveld in de ochtend is opeens een complete autoverzameling geworden. Waar is mijn vierwieler?

Het probleem kun je oplossen door een gele auto te kopen, maar voor je het weet staat ene Wouter K. er foto’s van te maken. Begrijpelijk als je hier geen zin in hebt. Apple introduceert een nieuwtje met iOS 10. Via de app Kaarten kun je middels bluetooth gebruik maken van een parkeerfunctie. De applicatie onthoudt waar je voertuig precies geparkeerd staat en geeft dit weer via een auto-icoontje op de kaart. De functie werkt automatisch wanneer je iPhone is gekoppeld middels Apple CarPlay. Via een voorgestelde looproute brengt Kaarten je na afloop terug naar de auto. Tevens is het mogelijk om een foto of tekst toe te voegen aan het digitale auto-icoontje voor het geval je meer informatie denkt nodig te hebben om je auto terug te vinden.

De nieuwe feature is geen baanbrekende nieuwe functie. Voorheen kun je via apps uit de App Store een vergelijkbare actie uitvoeren. iOS 10 is vanaf dit najaar te downloaden. Alle nieuwe features van dit mobiele besturingssysteem lees je HIER.

31 reacties

 1. bij het lezen van de titel dacht ik: welke oetzwamboom raakt zn auto kwijt? toen zag ik het voorbeeld, begrijpelijk. ik vraag me alleen af of dit ook werkt als je in parijs 4 verdiepingen naar beneden met een gebouw boven je kop je nog kan verbinden met bluetooth…

  • @gwnbmw: het moment dat de Bluetooth wordt onkoppeld van de auto (bepaalde afstand) dan zal hij de laatste locatie waar hij nog verbonden was opslaan, zou niet echt logisch zijn om verbonden te blijven, over het algemeen heeft bluetooth een bereik van /- 20 meter

 2. Haha die foto achter Wouter K. is wel erg mooi. Moest even gniffelen tijdens de meeting. Zaten ze me stom aan te kijken, misschien maar even concentreren.

 3. Prima applicatie. Het is droevig dat dit nog ”nieuws” moet zijn, had allang de normaalste zaak van de wereld moeten zijn. We kunnen immers al auto’s inparkeren met onze autosleutel. Dit lijkt mij dan niet zo’n technisch hoogstandje.

  • @bmw328ci: Zucht… Moet ik het nog uitleggen ook. Nou lees goed: Je houdt je sleutel heel stevig vast en duwt deze heel hard zijwaarts tegen een spaak van je stuur. Je zult merken dat je stuur gaat draaien en de auto begint in te sturen. Als je een rijbewijs hebt weet je wat je verder te doen staat. Succes!

 4. Zou mooi zijn als CarPlay dan ook via bluetooth verbonden kan worden ipv alleen bedraad zoals nu.
  Maar laat ze eerst maar eens meer Apps toestaan in CarPlay, zoals Flitsmeister en Park Mobile

 5. Jammer dat ze dat aan Carplay koppelen. Als je zou kunnen instellen om bij te houden op welke plek de verbinding met bepaald bluetooth apparaat uit je lijst verbroken wordt zou het ook werken.

 6. Voor festival parkeerplaatsen bind ik gewoon zo’n fietsvlaggetje achter op de auto. Ideaal, het valt altijd op. Behalve die ene keer dat een (vermoedelijk) dronken festivalganger hem van mijn auto gejat had en achter op (hopelijk) zijn auto had geknoopt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *