Zo voer je oorlog zonder te verliezen [video]


Deze robothelikopter heeft een robotauto bij zich.

Het doel van oorlog is winnen zonder te verliezen. Dan is het onhandig als er mensen in de weg lopen, want die kunnen dood. Dus dan haal je de mensen uit de berekening. Eureka! Oorlogvoeren met robots!

Deze Sikorsky Black Hawk is geen gewone Black Hawk, want er zitten helemaal geen mensen in, en toch kan hij vliegen. Er zit een Matrix autonoom vliegpakket in, een geavanceerde automatische piloot dus, met afstandsbediening. Is dit dan de grootste drone ter wereld?

Onder de heli hangt een ‘Land Tamer’, ook al een autonoom ding. Dit zeswielertje kan zelf bepalen waar hij wel en niet langs kan rijden en kiest zo zijn weg door een gebied op weg naar zijn doel. Daar kan hij dan zijn missie uitvoeren zonder dat de manschappen in gevaar komen.

Heel erg handig allemaal. Tenzij de tegenstander ook alleen maar van dit soort middelen heeft, want dan slaat het echt nergens meer op (de logica van oorlog voeren is natuurlijk sowieso al ver te zoeken). Elkaars robots uitschakelen vanuit bunkers, dat is net een soort wedstrijdje wie kan het snelste al zijn geld verbranden.

[gv data=”udQ3WoK_Wdk”][/gv]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *