Zo voorkom je Pokémon Go-spelers in je achtertuin

Pokémon Go
Pokémon Go-haters opgelet: er komt eindelijk een mogelijkheid om die irritante beestjes uit je tuin te weren.

Vooral in de eerste maanden na de release van Pokémon Go was het veel in het nieuws: locaties die opeens overspoeld werden door jongeren. Zij waren vrijwel allemaal op zoek naar Pokémon of Pokéstops, tot wanhoop van mensen die in de buurt woonden. Ook een leuk voorbeeld: het politiebureau in Australië, waar op een gegeven moment zelfs gedreigd werd met een nachtje in de cel als je er binnen zou lopen.

Niantic lijkt nu toch overstag te gaan, want na een aanklacht van twaalf Amerikanen onderneemt de ontwikkelaar actie. De zaak loopt al ruim twee jaar, maar Niantic heeft nu aangekondigd dat er een systeem komt om klachten in te dienen. Daar wordt dan binnen 15 dagen op gereageerd. Op die manier kun je Pokémon, Pokéstops en gyms dus uit de buurt houden.

Niantic gaat ook een database bijhouden op basis van deze klachten, zodat ook op basis daarvan actie ondernomen kan worden. Verder worden er extra waarschuwingen toegevoegd aan het spel om spelers eraan te herinneren rekening te houden met de rest van de wereld.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *