Zo weet Apple de nieuwe iPhone geheim te houden

iOS 10
We krijgen een tipje van de sluier.

Als het gaat om nieuwe producten dan weten ze bij Apple steevast de boel goed geheim te houden. Bij diverse concurrenten wil nog wel eens officiĆ«le informatie of beelden lekken, maar bij Apple is dit bijna nooit het geval. In het geval van de Amerikaanse techgigant gaat het meestal om geruchten of plaatjes van dummy’s. De iPhone 7 lekte vorig jaar wel uit, maar dit gebeurde een uur voor de onthulling van het toestel. Geen ramp dus.

Dejian Zeng van Tech Insider vertelt tegenover Business Insider hoe Apple de nieuwe iPhone geheim houdt. Zeng was zes weken undercover in een iPhone-fabriek in China en was medewerker op een productielijn. Dit was gedurende de periode dat de iPhone 6s werd geproduceerd.

Zeng vertelt dat alle medewerkers door een metaaldetectiepoort moeten voordat ze de fabriekshal binnen treden. Daarnaast worden de medewerkers gecontroleerd aan de hand van gezichtsherkenningtechnologie. Volgens Zeng is het smokkelen van een camera of smartphone in de fabriek vrijwel onmogelijk. Zelfs managers in de fabriek worden gecontroleerd.

De undercover-medewerker zei in het interview dat Apple zo nu en dan een bezoekje kwam brengen om alles te controleren. Volgens Zeng maakte de managers een nerveuze indruk bij een bezoek van het techbedrijf uit Cupertino. Toen de productie van de iPhone 7 van start ging, waren Apple-mensen vrijwel iedere dag aanwezig, aldus Zeng.

3 reacties

  1. Maar dan nog is het erg knap om het zo lang geheim te houden. Als je kijkt naar auto’s weten we vaak een jaar van te voren al welke kant het op gaat en zijn er weinig verrassingen.

    Ik heb net even zitten googelen naar allerlei ‘spyshots’ en impressies van oude iPhones en vaak was het toch echt wat anders. Tsja, ook bij de 7 werd niet direct verwacht dat het een 6 zou worden zonder headjack šŸ˜‰

  2. Het heeft ook met contracten te maken. Daarnaast zijn de iPhone lekken aanzienlijk toegenomen aangezien steeds meer fabrikanten uit dezelfde ruif eten. Denk aan accesoirebakkers, autofabrikanten, ontwerpstudio’s, social media platformen enzovoorts.

  3. Ik was laatst bij een klant van ons die vele soorten hardware verkoopt en ook daar kom je niet binnen met een mobieltje. En dit is gewoon in Nederland. Alles in de kluis… incl metaaldetector poortjes…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *