Zo werd de eerste pizza van Domino’s per drone bezorgd

Pizza
Geen bezorger op een scooter, maar een drone die met een warme pizza naar je toekomt.

Het idee leek op een slechte grap of een commerciële stunt. In Nieuw-Zeeland is het echter gewoon de werkelijkheid: een pizza bestellen die vervolgens met een drone wordt bezorgd. Domino’s kondigde het idee al eerder aan en inmiddels zit de eerste levering er op.

De drones zijn sneller dan een ouderwetse bezorger. Hierdoor is de pizza warmer bij levering. Daarnaast hoef je een drone geen salaris uit te betalen. Een bezorging per drone is mogelijk bij het online bestellen van een pizza via Domino’s in Nieuw-Zeeland. Het pizzabedrijf wil de producten in ongeveer 10 minuten kunnen bezorgen vanaf het moment dat de order is geplaatst.

Op dit moment gebeuren de leveringen nog op een kleine schaal, maar in de toekomst wordt de service verder uitgebreid. Domino’s wil de service naar minimaal zes andere landen brengen. Het is nog niet bekend hoelang dit gaat duren. De regelgeving omtrent drones is in elk land weer anders. Een video waarin te zien is hoe een pizza per drone wordt geleverd check je hieronder.

[gv data=”JoP1lvgGLys”][/gv]

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *