Zo werkt Apex Legends’ nieuwste gun Havoc

Netjes Respawn
Alles over de eerste nieuwe gun in Apex.

Lees ook het originele bericht.

Het is zover, het eerst nieuwe wapen is toegevoegd aan Apex Legends. Gisteren kondigde Respawn Entertainment het wapen aan en binnen no-time konden gamers genieten van het nieuwe energie wapen. En zonder te arrogant te worden, letterlijk iedere voorspelling die ik deed was correct.

Het wapen heet namelijk de Havoc en vervult inderdaad de assault rifle-rol. In het onderstaande filmpje legt de ontwikkelaar uit hoe de verschillende attachments werken met de Havoc, en het lijkt erop alsof het wapen onder dezelfde problemen lijdt als de twee andere energy wapens; de afhankelijkheid van een mod.

[gv data=”1P7z-PLs8p0″][/gv]

Zelf heb ik het wapen een paar minuten kunnen testen en hoewel de Havoc iets veelzijdiger is dan de Triple Take en Devotion, lijkt hij nog iets te veel op die laatste. Het wapen heeft namelijk ook een korte oplaadtijd voordat de volledige vuursnelheid is bereikt. Dat is uiteraard te verhelpen met een legendary attachment die het wapen gelijk de volledige potentie geeft.

Ben je iets meer van de langere afstanden (de Havoc is net als de Devotion, Hemlok of Flatline heel stevig in damage, maar relatief inaccuraat) dan heb je de Select Fire hop-up nodig om de Havoc van volautomatisch naar semi-automatisch te transformeren.

Het wapen vuurt dan een enkele lazer af die (vermoedelijk) veel damage doet en het wapen in een soort sniper verandert. Zoals je ziet, de Havoc is zeer afhankelijk van attachments en zweeft een beetje tussen de twee bestaande energy wapens in. Tijd moet ons leren hoeveel impact het wapen op de zogenoemde meta zal hebben.

Overigens heeft Respawn nóg een aparte keuze gemaakt. Wanneer de Havoc is verrijkt met de Select Fire hop-up (en dus een enkele lazerstraal afvuurt) worden de projectielen hitscan in plaats van de projectile damage van alle andere wapens. In dit artikel leg ik uitgebreid uit wat het technische verschil tussen die soorten damagedistributie is, maar laten we zeggen dat de ontwikkelaar in dit geval voor een minder betrouwbare methode heeft gekozen.

Ondertussen pakt Apex Legends record na record en verlaat de game onder andere Fortnite wat betreft spelersaantallen en kijkcijfers op Twitch. Bij Apparata leren we beginners hoe ze de game het beste kunnen spelen. Die guide vind je hier. Voor de ervaren spelers (level 23 of hoger) resteert er nog een belangrijke keuze: Welke Legend ga je als eerste kopen. In deze guide bekijken we of je beter voor Mirage of Caustic kan gaan.

Nog geen reacties

    • @diablogt: Ik heb weinig Doom gespeeld maar Doom (2016) had ook genoeg ‘aparte’ wapens. En daarbij heeft Apex genoeg simpele wapens hoor, dit is samen met de andere twee energy wapens een uitzondering! Uiteindelijk bepaalt de setting waar ontwikkelaars mee weg kunnen komen dus voor simpele wapens moet je eerder Battlefield of oudere Call of Duty’s hebben dan een sci-fi-game als Apex.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *