Zo werkt Chrome straks nog een stukje sneller

Zo werkt Chrome straks nog een stukje sneller
Slimme techniek maken het browsen beter.

Op technisch vlak zijn makers van internetbrowser van ver gekomen. De internetervaring tussen nu en 10 jaar geleden is een wereld van verschil. Websites zijn echter ook veranderd. Plug-ins, advertenties en andere data kunnen zorgen dat een site ‘zwaar’ kan zijn om te laden en dat duurt soms enkele milliseconden langer dan je eigenlijk zou wensen.

De makers achter internetbrowser blijven innoveren en bij Google Chrome werken ze ook aan iets nieuws. De nieuwe feature heet bfcache, dat staat voor back-forward cache. Het werkt eigenlijk heel simpel. Chrome plaatst een webpagina in een cache wanneer je naar een nieuwe pagina gaat. Wanneer je op ‘vorige’ klikt in de browser, dan komt we webpagina vliegensvlug tevoorschijn omdat bfcache de data blijft onthouden. Het werkt hetzelfde als vervolgens weer teruggaat naar de volgende pagina.

Het is een kleine nieuwe feature die ten goede zal komen aan de algehele browser ervaring. We surfen immers allemaal wel eens een pagina achteruit- en weer vooruit. Sterker nog, uit Google’s informatie blijkt dat 19 procent van de Chrome-gebruikers op Android dit doet en 10 procent van de Chrome-gebruikers op de PC. Google test bfcache dit jaar. De verwachting is dat de feature in 2020 uitgerold zal worden naar de populaire internetbrowser. Overigens kennen Apple Safari en Firefox al een dergelijke functie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *