Zo werkt een camera onder een scherm

Auteur: , 2 Reacties
Zo werkt een camera onder een scherm

Een nieuwe revolutie?

De notch, dat is toch echt verleden tijd. Fabrikanten doen er alles aan om creatieve oplossingen te verzinnen. Oplossingen die bijdragen aan een groter scherm, zonder concessies te doen. Oppo denkt dit te doen door een camera in het scherm te verwerken. Tot nu toe moeten het vooral van patenten en concepts hebben, maar Oppo is van plan de techniek in de praktijk te brengen.

Op het Mobile World Congress in Shanghai heeft Oppo een demonstratie laten zien van een prototype. Dit prototype heeft een display gemaakt van transparant materiaal. Zo kan een camera onder het schermoppervlak geplaatst worden en toch kraakhelder beeld weergeven. Het klinkt bijna magisch en het is een tof stukje technologie.

Smartphones bieden tegenwoordig steeds meer functionaliteit om aan de wens van de consument te kunnen voldoen. Van waterdruppel notch tot aan breedbeeldschermen en van pop up camera’s tot aan de vandaag aangekondigde OPPO USC. We hebben gezocht naar het beste evenwicht tussen dun en licht, in combinatie met een volledig scherm. Met OPPO USC kunnen we consumenten nu de ultieme breedbeeldervaring bieden РQiao Jiadong, Product Manager bij OPPO.

Oppo zegt dat je een foto genomen met deze nieuwe selfiecamera niet kunt vergelijken met een traditionele camera. Dat wil zeggen dat de kwaliteit in de praktijk minder mooi zal zijn. De camera moet immers door een display schijnen, normaal zit er enkel wat helder glas voor. Hou er dus rekening mee dat een selfie niet mooier zal zijn qua kwaliteit. Maar zeggen dat je een smartphone hebt met een camera in het display is ook wat waard. Oppo wil een smartphone met deze techniek in de ‘nabije toekomst’ op de markt brengen. Wanneer precies is onduidelijk.2 reacties

bestaat bij spiegels toch al lang…in een verhoorruimte zetten ze een camera toch ook achter glas
@jantje_555: ja glas … Een display is alles behalve glas want daar zitten leds in die zorgen voor het beeld. De camera tussen het glas en het display plaatsen werkt niet want dan zie je hem constant.
Je moet dus een camera hebben die vanachter het display tussen de leds van het display door kijkt.
Geen makkelijke opgave want als het zo simpel was als met een spiegel hadden we een Notch nooit gekend.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).