Zo werkt gezichtsherkenning op de iPhone 8

iPhone 8
En weer is er informatie via de Homepod-firmware naar buiten gekomen.

Ditmaal over gezichtsherkenning. De selfiecamera van de iPhone 8 zal in staat zijn om je gezicht te herkennen. Je hoeft hiervoor niet het toestel in je handen te houden, blijkt uit een code van Homepod-firmware. Uit de code valt te halen dat de iPhone 8 ook je gezicht kan herkennen als het toestel bijvoorbeeld op tafel ligt.

Zo zou het mogelijk kunnen zijn dat je de iPhone 8 kunt ontgrendelen door er naar te kijken. Het lijkt erop dat TouchID niet naar het topmodel van Apple komt. Dit, omdat de thuisknop gaat verdwijnen. En we weten inmiddels dat techbedrijven zoals Apple en Samsung nog niet zover zijn om een vingerafdrukscanner in het scherm te krijgen.

Zo’n slim herkenningssysteem zou een goede vervanger van TouchID kunnen zijn. Mocht het sneller werken dan de huidige vingerafdrukscanner van Apple dan lijkt niemand TouchID te gaan missen. (via iHelpBR)

Nog geen reacties

  1. Zou super zijn als het zo gaat werken. Vraag me af hoe ze zoiets voor elkaar krijgen. Soort fisheye lens ofzo ? Of de lens zou iets uit moeten steken … dat zou dan weer naadje zijn 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *