Zo werkt Google Maps straks nog eenvoudiger

Zo werkt Google Maps straks nog eenvoudiger
Kind kan de was doen.

Navigatie applicaties zijn behoorlijk zakelijk ingesteld. Aan de hand van verkeersborden en straatnamen helpt het systeem je op weg. Werkt prima op snelwegen, maar in de steden wil het nog wel eens misgaan. Bij de verkeerde kruising afslaan, of juist een afslag missen is al gauw gedaan. Zeker als je GPS stoort met de omgeving en je locatie niet accuraat wordt doorgegeven.

Google voelt je pijn en werkt aan een toffe oplossing. In de VS is er een nieuwe feature uitgerold die hoogstwaarschijnlijk wereldwijd zal worden toegepast. In plaats van navigeren door middel van straatnamen, gaat Google herkenningspunten gebruiken. “Sla bij de Burger King rechtsaf” krijgen gebruikers onder meer te horen. De restaurantketen zie je al van ver en is dus een handig herkenningspunt. Het maakt het navigeren een stukje menselijker, want een passagier op de stoel zou je ook zo op deze manier begeleiden.

Het is nog niet bekend wanneer de feature ook in Nederland beschikbaar komt. Via Twitter merken Amerikanen de nieuwe functie op en ze zijn enthousiast.

Nog geen reacties

  1. Lijkt me erg interessant en is me nog niet opgevallen (woon in VS en heb testflight)
    Is dit niet meer hoe vrouwen navigeren vs mannen? vrouwen maken dacht ik meer gebruik van herkenningspunten tov mannen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *