Zo wil Apple de markt van video content overheersen

Apple TV
Ze halen er een expert bij.

Apple heeft product manager-veteraan Shiva Rajaraman ingehuurd om hun strategie rondom video te vormen, zo meldt The Information. Rajaraman heeft voorheen onder andere voor Spotify en YouTube gewerkt.

Er gaan al langer geruchten rond dat Apple iets met video content wil gaan doen. Rajaraman wordt mogelijk ingehuurd om Apple beter te laten concurreren met bedrijven als Netflix en Amazon, maar over zijn exacte werkzaamheden is nog niet veel bekend. Ook zou Rajaraman mogelijk ook met andere media aan de slag gaan. Zo gaat hij zich wellicht bezighouden met Apple Music en iBooks.

Op dit moment zijn er dus nog geen concrete plannen, maar het is niet voor het eerst dat Apple buitenstaanders binnenhaalt om naar contentlevering te kijken. Zo meldt NU.nl dat het miljardenbedrijf recentelijk nog “voormalig hoofd van Amazons Fire TV-afdeling, Timothy D. Twerdahl” inhuurde.

Apple is dus overal experts aan het werven. De doeleinden van deze stappen zijn nog niet duidelijk, al is het aannemelijk dat Apple verschillende diensten wil leveren/verbeteren. Experts als Rajaraman kunnen het Amerikaanse bedrijf bijvoorbeeld helpen met het concurreren met Netflix en Amazon om zo een nog groter marktaandeel te verwerven.

Via: NU.nl

Eén reactie

 1. zoveel regels text voor het feit dat een nieuw persoon is aangenomen maar we eigenlijk niet weten wat meneer gaat doen..

  Ik zal apple even helpen. denk dat dit ook zo is in NL maar in Amerika zit ik met de volgende ellende:
  The Walking Dead is op AMC, zit in mijn standaard tv bundel (tv+internet kost $140 per maand voor lousy 50mbit)
  Game of Thrones (HBO), add on bundle voor $10 per maand
  Homeland (Showtime), add on bundle voor nog eens $10 per maand
  The Killing, niet actueel maar goed ik kijk het op Netflix ($8 per maand oid)
  The Grand Tour, niet actueel maar ok ik kijk dit op Amazon Prime Video ($100 per jaar)
  Voor bovenstaand voorbeeld dien je weer individuele apps op de smart tv te starten. Het zou mooi zijn als Apple TV nu eindelijk door alle verschillende providers heen kan zoeken en het niet uitmaakt waar de content vandaan komt. Dus of het nou hbo, directtv, verizon, amazon, netflix oid is.
  In principe kun je dit bereiken met Kodi + Exodus maar ja dat is niet legaal..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *