Zo wil Apple opvouwbare iPhone beter maken dan Galaxy Fold

Huawei Mate X
Ook Apple werkt aan een opvouwbare smartphone en gaat echt dingen anders doen dan de concurrentie.

Apple is vaak niet de eerste die zich waagt aan een bepaald concept, maar zeker in de begintijd van de iPhone werkte het die concepten wel een stuk beter uit. Of dat ook voor de opvouwbare smartphone geldt, zal moeten blijken, maar de technici in Cupertino zorgen in ieder geval dat ze over elk mogelijk probleem hebben nagedacht.

Neem een patent dat gisteren werd ingediend bij het U.S. Patent and Trademark Office. Daarin staat dat het flexibele gedeelde van de displays beschadigd kan raken als je je smartphone opvouwt in een koude omgeving. Apple wil dit deel dus verwarmen, bijvoorbeeld door de pixels af en toe aan te laten gaan.

Verder zou Apple een magneetsysteem willen gebruiken om te voorkomen dat de opvouwbare iPhone in de kou vanzelf open klapt. Dit probleem zou vooral spelen in omgevingen ver onder kamertemperatuur, maar in koude winters is het natuurlijk geen overbodige luxe.

We verwachten de eerste opvouwbare iPhone overigens niet meer in 2019. Analisten voorspellen dat de Amerikanen wachten tot 2020 voor ze hun concept met de wereld delen.

Nog geen reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *