Zo wil de FIOD je makkelijker gaan afluisteren

Auteur: , 3 Reacties
Gooi er maar een extra antenne bij!

Hoera we krijgen er weer een nieuwe provider bij, de FIOD. De recherche van de Belastingdienst wil je met nep-GSM-masten in de gaten gaan houden.

De Belastingtelefoon is blijkbaar niet genoeg voor de inhalige types van de Belastingdienst. OK, OK, als keurige belastingbetalers houden we natuurlijk zelf ook niet van mensen die de Belasting oplichten, maar om nou meteen iedereen als verdachte aan te wijzen gaat wat ver.

Wat is het geval? De FIOD wil met zogenaamde IMSI-catchers gegevens van telefoons kunnen volgen. Een IMSI-catcher is in feite een valse GSM-mast. Dus jouw smartphone meldt zich bij de paal aan als hij in de buurt komt, zo weet de FIOD waar je bent en als ze dan ook nog even echt providertje spelen, kunnen ze je ook meteen even afluisteren -dat doet een IMSI-catcher overigens op zichzelf niet. Als je geen verdachte bent, is dat eigenlijk geen probleem. Als de rechercheurs de gegevens weggooien. Maar aan de andere kant, waarom zou je locatie gelogd moeten worden als je onschuldig bent? En hoe vaak laten ze dit systeem weer crashen?

Het ministerie van Economische zaken doet nu een internetconsultatie over de regeling, waarop ook jij kunt reageren.

Op zich is het apparaat overigens niet nieuw. De politie, de AIVD en de MIVD gebruiken ze al, maar de FIOD moet steeds aan het Openbaar Ministerie vragen of ze er een in mogen zetten. De nieuwe regeling zou die stap overbodig maken. Kunnen ze lekker iedereen altijd volgen. 1984, anyone?3 reacties

Alle passanten worden op die manier gecontroleerd zonder een gerede verdenking. Dat lijkt mij nogal disproportioneel en dus in strijd met de privacywetgeving.

Maar goed, de Nederlandse politiek laat privacywetten op toiletpapier afdrukken, dus het zal er wel weer doorkomen.
@budha: Inderdaad, big brother is watching
een echt eerlijk belasting systeem. alleen slavernij en onderdrukking. van de armsten.
de aller rijkste worden beschermd en zijn vrijgesteld van belasting betalen. of betalen slechts een schijntje zodat het net echt lijkt. want als mensen 10 tot 20 miljoen euro belasting geld terug krijgen ……dat is geen eerlijk evenwichtig belasting systeem meer te noemen. …..een echt eerlijk belasting systeem.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).