Zo wil Google concurrent Apple van binnenuit slopen

Google Pixel 2
Google weet wel hoe het de concurrentie kan verzwakken.

Volgens The Information maakt John Bruno de overstap van Apple naar Google. De gewaardeerde Bruno werkte sinds 2012 aan de processors van de iPhone en weet dus precies wat die smartphone zo krachtig maakt. Hij gaat nu aan het werk bij Google, waar zijn kennis ongetwijfeld van pas komt bij de ontwikkeling van de Pixel-telefoons.

Bruno is niet de eerste die door Google wordt weggelokt bij Apple. De afgelopen maanden bewandelden ook Manu Gulati, Wonjae Choi en Tayo Fadelu hetzelfde pad. Dat zou erop kunnen wijzen dat ook Google zijn eigen chips gaat maken. Nu kopen ze die nog in bij andere fabrikanten, maar als je alles in eigen hand wilt houden, dan moet dat natuurlijk anders.

Analist Jim McGregor verwacht dat Google binnen een maand of zes zijn eigen systeem draaiende kan hebben. Mooi op tijd voor de lancering van de Pixel 3-reeks.

Eén reactie

  1. Dit soort personeels-transfers is in de VS een hele normale gang van zaken, hoor. Sterker nog, nadat een aantal tech-bedrijven een paar jaar terug een soort van convenant met elkaar afsloten om niét elkaars personeel weg te kapen, kwam ze dit op zware kritiek te staan; het zou concurrentie en innovatie in de weg staan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *