Zo wil Google je nog langer laten zoeken

Google profiteert noodgedwongen
Door de menselijke interactie te vergroten kunnen zoekopdrachten op Google een eigen gezicht gaan krijgen.

Tegenwoordig kun je op Google zoveel informatie vinden. Ook met betrekking tot live situaties, zoals een sportwedstrijd. De Amerikaanse zoekgigant wil op dat laatste inspringen, door een nieuwe feature aan te bieden.

Google overweegt om reacties weer te geven binnen de zoekopdrachten. Bijvoorbeeld tijdens een live match. Het gaat hier niet om lukrake reacties, maar om gecontroleerde content. Medewerkers van het techbedrijf houden in de gaten wat voor reacties er weergegeven worden, zodat het niet uitloopt op een spamfestijn, ontdekte 9to5Google.

Op dit moment is er nog sprake van een testfase. Er is nog geen duidelijkheid of en wanneer Google deze feature gaat uitrollen naar het publiek. Het toevoegen van reacties zorgt dat mensen meer tijd spenderen op de site. Mensen die normaal gesproken op Twitter zoeken naar live reacties als er bijvoorbeeld gescoord wordt tijdens een voetbalwedstrijd, kunnen vermoedelijk straks op Google terecht. En zo blijft de zoekgigant groeien in het aanbieden van informatie. Of het een succes gaat worden is afwachten, we weten allemaal hoe het afliep met Google+..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *