Zo wil HBO de strijd winnen van Netflix

Khaleesi
Hoewel HBO de ontwikkelaar is van een aantal van de allerpopulairste series, waaronder uiteraard Game of Thrones, ligt het achter op Netflix als het op de online markt aankomt. Dit is hoe de dienst dat wil gaan veranderen.

De eerste stap wordt om HBO Now naar meer landen te brengen. Daar zijn ze trouwens rijkelijk laat mee: Netflix bedient ondertussen vrijwel de gehele wereld, terwijl je HBO Now niet eens in Canada kunt krijgen, laat staan in Nederland. In de VS is die dienst trouwens wel een succes te noemen, met volgens HBO zelf een slordige 800.000 gebruikers. Op de kabel is HBO wel vaak aanwezig. HBO Now is momenteel beschikbaar in de VS, Mexico en verschillende Scandinavische landen, en moet later dit jaar worden gelanceerd in Brazilië en Argentinië. Of en wanneer Nederland volgt is niet bekend.

Naast expansie in het buitenland moet ook de eigen original content flink worden uitgebreid. Inmiddels zijn er contracten gesloten met Jon Stewart en Bill Simmons om shows te gaan produceren.

Eén reactie

  1. Kansloos anno 2016 met vele andere grote spelers die buiten de USA wel hun zaken op orde hebben.

    Een META service zou uitkomst kunnen bieden, die dus alles aanbied van alle diensten.
    Nu zijn er al teveel en er zijn maar weinig mensen die bij alle diensten een abo hebben lopen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *