Zo wil Netflix ook buiten je TV succes hebben

Netflix
Netflix zal niet alleen als merk zichtbaar zijn op je smartphone, tablet of televisie.

Het succes van Netflix moet namelijk ook in het straatbeeld te zien zijn. Althans, dat wilt het bedrijven realiseren. De streamingdienst heeft Christie Fleischer aangenomen. Deze voormalige Disney executive gaat zich bezighouden met merchandise en producten van consumenten. Denk aan kleding of speelgoed van je favoriete Netflix-series zoals Stranger Things of Orange is the New Black.

Netflix heeft dit idee ongetwijfeld opgepikt van hypes met betrekking tot eerdere series. Zo kwam met de opmars van Stranger Things allerlei vormen van merchandise beschikbaar. Netflix zag hier zelf geen ene cent van terug. Door zelf een lijn op te zetten kan de streamingdienst de rechten in eigen huis houden én maximaal profiteren van het succes van een film of serie.

De vacature voor deze functie dook vorig jaar voor het eerst op. Merchandise is ongelofelijk belangrijk voor grote bedrijven. Een automerk als Ferrari harkt jaarlijks miljoenen binnen met de verkoop van onder meer petjes. Ook Disney doet goede zaken met vrolijke figuren als Donald Duck en Mickey Mouse op kleding, broodtrommels, agenda’s en noem het maar op. Wat dat betreft is Fleischer geknipt voor deze job. Dat zag Netflix natuurlijk ook in, we gaan zien wat de Amerikaanse streamingdienst de komend jaren gaat doen op het gebied van merchandise.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *