Zo wil Netflix ook de allerkleinsten aan het bingen krijgen

Netflix badges
Deze nieuwe test roept nogal wat vragen op.

Netflix is op dit moment op enkele plaatsen een nieuwe feature aan het testen waarmee de allerkleinsten Netflix ‘badges’ kunnen verdienen. Op de Netflix-app wordt getoond voor welke series en films kinderen speciale badges kunnen verdienen. Onder andere ‘A Series of Unfortunate Events’, ‘Trolls: The Beat Goes On’ en ‘Fuller House’ behoren tot dit segment.

Netflix zelf meldt dat het verdienen van verzamelobjecten een meer interactieve ervaring moet opleveren bij kinderen. Dit extra element moet Netflixen nog leuker maken en kinderen iets geven om over te praten en delen met vriendjes en vriendinnetjes.

Natuurlijk zijn deze badges niets meer dan een poging om kinderen urenlang te laten kijken naar de streamingdienst. In hoeverre dat gaat lukken, valt echter te betwijfelen. Door het kijken van Netflix-porgramma’s krijg je badges, maar verder heb je er he-le-maal niets aan.

De patches zitten nog in een testfase, maar we kunnen ons niet voorstellen dat het ooit uit de bètafase zal komen. Waar we wel naar uit kunnen kijken, zijn de Nederlandse Netflix Originals die eraan komen en het nieuwe seizoen van House of Cards.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *