Zo wil Netflix ouderen een abbonement aansmeren

Zo wil Netflix jouw ouders een abbonement aansmeren
Een slimme zet?

Jij als lezer van Apparata weet Netflix wel te vinden. Een abonnement afsluiten moet ook geen puzzel zijn. Hoe anders is dat voor oudere mensen die niet met Netflix, laat staan het internet, zijn opgegroeid.

Grote kans dat oude mensen stellen dat Netflix niets voor hen is. Ze zijn tevreden met wat er op televisie is en vinden het wel goed zo. Netflix wil daarentegen toch die doelgroep bereiken: maar hoe?

De Amerikaanse streamingdienst heeft iets slims bedacht. In het Verenigd Koninkrijk zal de eerste aflevering van het derde seizoen van The Crown gratis te zien zijn. Om de rest te bekijken moet je een abonnement afsluiten. The Crown is zo’n typische serie die wel in de smaak kan vallen bij een ouder publiek.

Het is niet de eerste keer dat Netflix zo’n actie doet. Eerder deed de dienst dit al in onder andere India en delen van Zuid-Amerika. Het derde seizoen van The Crown verschijnt op 17 november en vanaf die datum is de eerste aflevering in Engeland gratis te zien. De oudjes moeten er wel snel bij zijn: op 15 december verloopt de actie.

Nog geen reacties

 1. Moet je eerst Netflix installeren op de smartphone van oma, én het tien keer uitleggen, en de eerste zes keer dat ze wil kijken langs komen. En als je er dan de volgende kerst naar vraagt geeft ze aan dat ze het niet gebruikt omdat het te ingewikkeld is…. Nee, oma krijgt gewoon een boek van Sinterklaas.

    • @dutchdriftking: Misschien wel maar we leven nu en op dit moment staan er miljoenen in de winkel met die optie.
     Daarbij zal je straks gewoon een Streaming knop(pen) hebben en kan je in de settings zelf bepalen welke dienst(en) dan opgestart worden.
     Daarbij zitten de mensen die straks in het bejaardentehuis zitten nu reeds als opa en oma al op de smartphone en hebben geen moeite met email, Whatsapp en foto’s maken.
     Die gaan GEEN moeite hebben met een dienst opstarten op een smarttv. Nu niet en over 10 jaar zeker niet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *