Zo wil Samsung flexibele schermen gebruiken

Samsung flexibel scherm
Een gelekt document geeft inzicht op de manier waarop Samsung in de toekomst flexibele schermen in wil gaan zetten.

Het Oostenrijkse oled.at meldt dat het een document heeft gekregen van Samsung, waarin diverse concepten worden omschreven. Het gaat daarbij voornamelijk om opvouwbare smartphones, maar ook om oprolbare displays in scholen. Zo zou men bureaus willen ontwikkelen die gemaakt zijn van een scherm dat omhoog geklapt kan worden en 3d-hologrammen projecteert, de EDU-desk:

Edu:desk

Er zou ook sprake zijn van de “Book Write”, een oprolbaar oled-scherm wat bijvoorbeeld in een boek kan worden gelegd om aantekeningen op te maken of verbinding te maken met het internet.

OLED ePaper

OLED Book Write

Het leukste is de Foldiplay, een scherm van 21 bij 21 centimeter met een dikte van slechts 2 millimeter. Het scherm kan worden opgevouwen tot 7 bij 7 centimeter en zou op die manier in een portemonnee kunnen worden bewaard. Dit voorbeeld is wellicht het meest realistisch om op korte termijn op de markt te komen, al is het niet bekend hoe Samsung de accu’s wil gaan herbergen.

Samsung OLED facetime?

Onlangs liet Samsung de Galaxy Round zien. Een ietwat kromme telefoon met 5,7 inch OLEd-scherm, die niet naar Nederland komt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *