Zo wil Samsung onze smart homes nog slimmer maken

Samsung neemt SmartThings over
Samsung wil zich nog nadrukkelijker gaan bezighouden met slimme producten voor in huis en hoopt zijn portfolio flink uit te breiden met de overname van Smartthings.

De Koreanen lanceerden eerder dit jaar al een app die je kunt gebruiken om allerlei Samsung-apparatuur op afstand te bedienen. Het gaat daarbij vooral om de duurdere varianten van bijvoorbeeld tv’s, camera’s, koelkasten en wasmachines van het merk. Met de overname van Smartthings wil het bedrijf ook op andere gebieden actief worden, zoals beveiligingscamera’s, verlichting en sloten.

De Smart Home-trend wint snel aan populariteit in techland. Apple kondigde onlangs zijn eigen HomeKit aan, terwijl ook Google zich in de concurrentiestrijd mengde met de overname van Nest. Samsung wil niet achterblijven en zou 200 miljoen dollars over hebben voor Smartthings, zo schrijft Techcrunch. Niet verkeerd voor een start-up, die in 2012 begon als een Kickstarter-project.

De overnameplannen van Samsung komen op een opvallend moment naar buiten. Gisteren maakte het bedrijf namelijk bekend samen met Nest (eigendom van Google) te werken aan een standaard communicatieprotocol voor smart homes. Dat terwijl Nest een directe concurrent van Smartthings is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *