Zo wis je die irritante toeristen uit al je foto’s

Toeristen bij de Eiffeltoren
Je kent het vast wel: je probeert een foto te maken van de Big Ben of de Eiffeltoren, maar de ene na de andere toerist loopt voor je camera langs. Adobe gaat het voor je fixen.

Nee, het is niet de bedoeling dat je uren gaat spenderen in Photoshop om de ene na de andere toerist weg te poetsen. Adobe werkt namelijk een een speciale camera-app met Monument Mode. Dat klinkt wellicht niet zo spannend, maar dat is het wel. Deze app is namelijk in staat om zelfs de drukste hotspot toeristenloos op de foto te zetten.

De Monument Mode maakt namelijk gebruik van een speciaal algoritme om iedereen uit je foto te verwijderen. Het enige wat je hiervoor hoeft te doen is de camera aanzetten en een paar seconden geduld hebben. Vervolgens krijg je een behoorlijk clean plaatje van het object dat je wilde fotograferen.

[gv data=”ZuoEnPLdoZo”][/gv]

5 reacties

  1. Die twee ‘irrtante toeristen’ zijn voornamelijk irritant omdat ze falen als irritante toeristen. Sjongejonge werk eens een beetje mee als je personeel een nieuwe feature probeert te verkopen.

    • @azenomei: Nu gaat elke toerist 10 minuten lang voor het monument staan ipv 2 minuten. Allemaal met Monument mode…

      Software is op zich wel goed gevonden, alleen op heel drukke plaatsen (zoals eifeltoren etc) gaat het volgens mij toch niet goed werken. Wil het wel graag proberen.

  2. Klinkt leuk maar is niet zo perfect. Je moet hem namelijk aan laten staan en er MOETEN dus momenten zijn dat niemand op bepaalde plaatsen staat. In weze een soort panorama modus waarbij je meerdere foto’s tot 1 maakt maar dan bedoeld om alle niet besmette delen samen te voegen tot 1.

    Als bepaalde delen niet vrij zijn van toeristen of wat dan ook dan kan het er niet echt niet bij verzonnen worden, oftewel een bedekt deel van een gebouw wordt echt niet door de software vrij van object getoond.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *