Zo worden Samsung TV’s straks nóg beter

Zo worden Samsung TV's straks nóg beter
Dankzij een nieuwe slimme functie.

Een televisie is vandaag de dag alleen niet meer de enorme beeldbuis waar je naar tuurt om het nieuws te kijken. Een TV is je dagelijkse maatje voor Netflix, games en YouTube. Wél nog steeds ouderwets is de bediening. Een afstandsbediening kan anno 2018 echt niet meer, toch?

In 2019 gaat daar mogelijk verandering in komen. Volgens Variety gaat Samsung op CES in Las Vegas televisies introduceren met Google Assistent. De spraakassistent kan op commando geactiveerd worden en je helpen bij het ondernemen van een actie. Denk aan het openen van Netflix of YouTube. Niet langer zoeken naar die afstandsbediening, maar gewoon praten tegen je TV.

Een spraakassistent op een Samsung TV is niet nieuw. Sommige televisies van het Zuid-Koreaanse merk beschikken over de eigen Bixby. Deze spraakassistent is echter lang niet zo slim als Google Assistent. Samsung zal overigens niet de eerste zijn. Android televisies van onder meer LG en Sony komen al met Google Assistent. Uiteraard zal niet iedereen gecharmeerd zijn van zo’n slimme televisie. Het aantal apparaten die ‘mee kunnen luisteren’ in je woning nemen zo in rap tempo toe. Van je smartphone, slimme speakers en slimme koelkasten tot een moderne TV.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *