Zo wordt de Mastercard creditcard echt hi-tech

Creditcard-high-tech
Mastercard werkt samen met Dynamics om de creditcard van de toekomst te maken, en stopt het klassieke pasje vol met technologische snufjes.

Deze interactieve betaalpas heeft een display en knoppen, zodat je hem kunt programmeren voor hergebruik. Het doel is om de kaart zo veelzijdig mogelijk te maken, zodat je er mee kunt pinnen, online betalen of inzetten als ‘loyalty card’. Bovendien hoef je je pincode dan niet meer in te geven op een onbekend apparaatje in de winkel, dat kan gewoon vanaf de pas zelf.

Het werkt zo
Een mogelijke betaaltransactie gaat als volgt: eerst ontgrendel je het pasje door de knoppen in te drukken, als je online betaalt verschijnt het nummer dat je in moet voeren op het display.

Mocht het om een normale fysieke transactie gaan, dan wordt de magneetstrip op dat moment geprogrammeerd, zodat je nooit dezelfde code gebruikt. Deze functie maakt pinnen veiliger, en het vraagt niet van winkeliers om hun pinautomaten de deur uit te doen. Door het pasje te veranderen en niet de automaat, ligt de keuze bij de consument.

Toekomstmuziek
Voorlopig is er nog niets bekend of en wanneer deze futuristische betaalpas er gaat komen. Hoewel het dus nog toekomstmuziek is, is de visie van Dynamics heel duidelijk: veiligheid staat voorop en gebruikers moeten de pas op ieder moment kunnen gebruiken op de manier die zij willen. Mastercard is bovendien al langer bezig met het onderzoeken naar manieren om hun pasjes te upgraden, bijvoorbeeld met een vingerafdrukscanner.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *