Zo zag het eerste jaar voor het Nederlandse Phonebloks eruit

Zo zag het eerste jaar voor het Nederlandse Phonebloks eruit
Hoe een klein idee wereldwijd werd omarmt.

Het idee van een modulaire telefoon werd precies een jaar geleden geïntroduceerd door de Nederlandse industrieel ontwerper Dave Hakkens. Zijn concept voor een telefoonskelet – een afstudeerproject – waarbij je zelf blokjes hardware kunt toevoegen of vervangen ontketende een revolutie in de telefoonindustrie. Niet dat hij een telefoonbedrijf wilde beginnen, Hakkens had alleen maar een video gemaakt waarin het concept werd uitgelegd.

Die video ging viral via Reddit, werd vervolgens massaal overgenomen door de internationale media, en niet veel later werd er samen met Motorola aan een modulaire telefoon gewerkt: Project Ara.

Telefoons waren slechts de eerste stap. Immers, er zijn talloze apparaten die je modulair kunt maken. Een samenwerking met Sennheiser volgde daarom al snel, en de kans is groot dat er meer hardwarebedrijven met Phonebloks gaan samenwerken.

Hoe het eerste jaar van Phonebloks eruitzag zie je in onderstaande video:
[gv data=”4KmewIC-eV4″][/gv]

Eén reactie

  1. Opmerkelijk! Ik had gedacht dat de telecomgiganten dergelijke winstafafpakkerij zo snel mogelijk uit zouden roeien. Hopelijk kunnen we over een aantal jaar zelf een Phonebloks kopen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *