Zo zag je de nieuwe iPad Pro 10.5 nog niet eerder [video]

iPad
Uit elkaar halen die hap!

Onlangs presenteerde Apple een aantal nieuwe producten. Traditiegetrouw pakt iFixit het nodige gereedschap erbij om het apparaat te ontleden. Ze deden het al bij de nieuwe iMac en nu is de nieuwe iPad Pro 10.5 aan de beurt.

Uit onderzoek van iFixit blijkt dat de tablet meer overeenkomsten heeft met het grote 12.9-inch model uit 2015. Dit betekent dat de boel iets makkelijker te repareren valt. De iPad Pro 9.7 was daarentegen lastig te fixen als er iets mis zou zijn met de hardware. Volgens de site lijkt het erop dat Apple nu een nieuwe standaard hanteert bij de bouw van een iPad Pro.

Dit betekent niet dat elk onderdeel nu opeens te repareren valt. Integendeel. Uit de teardown blijkt dat de speakers in vergelijking met de 12.9-inch iPad juist lastiger te fixen zijn. Er is nog meer lijm gebruikt waardoor het moeilijk is om een keurige reparatie uit te voeren.

Apple-apparaten scoren meestal een 1 (op schaal van 1 tot 10) als het gaat om doe-het-zelf reparaties. De nieuwe iPad is iets vriendelijker op dat gebied, maar nog steeds is het een complexe operatie. iFixit geeft de nieuwe tablet van Apple een score van 2.

[gv data=”DepdFt8ZxNc”][/gv]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *