Zo zet je dat irritante annotatie systeem van YouTube uit

Zo zet je dat irritante annotatie systeem van YouTube uit
Ook zo’n hekel aan die annotaties in YouTube video’s? Zo zet je ze voor altijd uit.

Je kan tijdens het kijken van YouTube video’s de annotaties steeds handmatig wegklikken door op het kruisje te klikken. Maar dat is natuurlijk erg vervelend als er steeds weer nieuwe annotaties bijkomen. Bij sommige video’s zijn er zoveel dat je bijna uit frustratie de video maar uitzet. Gelukkig kan je de annotaties in een paar simpele stappen uitzetten.

De annotaties komen er in vele vormen en kleuren. Er zijn zelfs bands die speciaal gebruik maken van deze annotaties om een volledige muziekclip samen te stellen. Vooralsnog vind ik die dingen in een video maar irritant dus tijd om ze uit te zetten.

Het eerste wat je moet doen is inloggen met je Google account. In mijn geval heb ik dat gedaan via mijn Apparata account. Als je dan op je usericon klikt rechtsboven zou je bovenstaande afbeelding moeten zien. dan klik je op het radartje waarna je in de accountinstellingen komt.

Hier kan je zoals je in bovenstaande afbeelding ziet meerdere dingen instellen. Via het tabblad ‘afspelen’ kan je er dan voor kiezen om Annotaties en interactiviteit uit te schakelen. Vergeet vervolgens niet je instellingen op te slaan via de blauwe ‘opslaan’ knop rechtsboven.

Et voilà, in de YouTube video’s worden nu alle annotaties niet meer weergegeven.

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *