Zo zet je telefoonnummers op je iPhone-lockscreen

Auteur: , 1 Reactie
iPhone lockscreen

Handig om snel te kunnen bellen in noodsituaties - en voor hulpverleners als die familie moeten bereiken. Doe dit voor je op vakantie gaat!

Je iPhone heeft de mogelijkheid een of meerdere telefoonnummers beschikbaar te maken vanaf het vergrendelscherm. Dat doe je zo: via de app Gezondheid ga je naar Medisch ID (rechts onderin). Hier kun je telefoonnummers invoeren met daarbij een korte beschrijving van de betreffende persoon (‘ouders’, ‘vrouw’, bijvoorbeeld). Maar ook belangrijke informatie zoals bijvoorbeeld allergieën kun je hier onderbrengen.

De nummers komen tevoorschijn als je op het vergrendelscherm drukt op noodoproep. Als je links onderin op Medisch ID drukt, komt het scherm tevoorschijn met de telefoonnummers en informatie. Een hulpverlener kan deze informatie dan zien én je naasten op de hoogte brengen, ook als je iPhone vergrendeld is.

Een vergelijkbare tip die veel mensen wel zullen kennen is om ICE (In case of emergency) voor de naam van belangrijke personen te zetten. Maar daar kan niemand bij als je telefoon vergrendeld is. Het is wellicht een goed idee deze tip met je naasten te delen. Het is in dertig seconden gepiept, maar kan levens redden.1 reactie

Samsung’s S5 heeft ook gewoon een ICE-functie ingebouwd. Je kunt vier nummers toewijzen aan het noodoproepscherm

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).