Zo ziet de nieuwe Drone raceklasse eruit [video]

Zoem
Nu iedereen en zijn tante een drone heeft wordt het tijd voor een raceklasse.

Ja, er waren al wat droneraces, maar dat was toch wel een beetje gedoe in de marge. In de VS zijn ze het nu wat groter aan het aanpakken met de Drone Racing League. Uiteraard is het de bedoeling om en groot publiek te trekken en daar hoort spektakel bij, en grote sponsor. Beide zijn al geregeld, kijk hieronder in ieder geval naar de crashes in het filmpje.

De dronepiloten besturen hun vliegtuigjes met een VR-bril op en moeten dan zo snel mogelijk een parcours vliegen. Dat is niet zomaar een circuitje ergens in de kantione van een kantoor of in een verlaten winkelcentrum. Nee, de Amerikanen gaan natuurlijk groter en spectaculairder. Vlieg met drones door een donker stadion met daarin verschillende hindernissen waar de drone omheen en doorheen moet vliegen.

Het leuke aan de races is dat het publiek door dezelfde videofeed mee kan kijken als die de piloot ziet. Daarnaast wordt er ook in het stadion gefilmd. De eerste race was in het stadion van de Miami Dolphins en de drones haalden er snelheden van tegen de 150 kilometer per uur.

[gv data=”bOWkkoczEPQ”][/gv]

En hier de crashes:
[gv data=”HZ9iTQXeCcA”][/gv]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *