Zo ziet Social Media eruit in Noord-Korea

Auteur: , 3 Reacties
Kim Jong Un

Hint: het lijkt verdacht veel op onze eigen social-media.

Het was namelijk een kloon van Facebook die even opdook in Noord-Korea, maar al snel weer offline ging. Je kon hem vinden op StarCon.net.kp en het bezat de meeste functies die je op Facebook tegenkomt, zo meldt de BBC. De site had dus een newsfeed, berichtenservice en persoonlijke paginas. Op veel van die paginas stond echter niets.

Het lijkt erop dat het hier gaat om een test van het bewind, dat mogelijk in de toekomst een eigen versie operationeel wil hebben. Maar vlak na de ontdekking werd de site al gehackt. Sindsdien is hij niet meer toegankelijk.

StarCon werd ontdekt door Doug Madory, die als onderzoeker verbonden is aan netwerk-managementbedrijf Dyn. Hij stelt dat het zeldzaam is dat er in het land sites worden gehost. Madory:

“I don’t believe it was intended to be accessible from outside North Korea (…). There were a lot of people signing up that, based on their comments, appeared to genuinely think they could reach the North Korean people through the website. I’m quite sure that no North Koreans ever really used it for a social network website despite the fact that it was hosted in North Korea.”

StarCon (de naam lijkt te verwijzen naar de officiële telecomdienst van het land, Star) zou gebouwd zijn met het software-pakket phpDolphin.

Een dag na de ontdekking verwees de site opeens door naar een YouTube-video, om even later totaal te verdwijnen.3 reacties

Nou, hoe ziet het er uit dan?
Behalve een quote zie ik geen enkel plaatje, of linkje er naar.
@madmarky: Inderdaad… zo ziet social media er uit in Korea.. ik heb alles aangeklikt.. geld verdiend voor apparata.. en niks gezien. Alleen een foto van die mongool die laat zien dat z’n drollen via een lopende band naar het volk getransporteerd worden.
Leuk propaganda middeltje. Elke post bestaat uit: Leve Onze Grote Leider…

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).