Zo ziet WiFi eruit (als we het konden zien)

WiFi signaal zichtbaar
Je staat er niet altijd bij stil, maar elke dag zijn we omringt door een complete wolk aan WiFi radiogolven. Zo’n beetje iedereen heeft thuis of op het werk draadloos internet en ook verschijnen er steeds meer openbare WiFi-netwerken. Wat als we al die straling konden zien?

Kunstenaar Nickolay Lamm liep ook rond met deze vraag en riep de hulp in van wetenschapper M. Browning Vogel, om een realistisch beeld te krijgen van al die netwerken. Met behulp van de technische uitleg van de wetenschapper kon Nickolay een redelijk beeld schetsen van hoe alle WiFi signalen om ons heen eruit zien.

“I feel that by showing what wi-fi would look like if we could see it, we’d appreciate the technology that we use everyday. A lot of us use technology without appreciating the complexity behind making it work.”

Als voorbeeld voor het experiment werd Washington DC gekozen, zoals je op de illustraties in de gallery hieronder kan zien. Het idee om WiFi te visualiseren is niet nieuw, in onderstaande video kan je zien hoe de sterkte van een WiFi-signaal in beeld gebracht is. (via: vice.com)

[gv data=”cxdjfOkPu-E”][/gv]

[lg_folder folder=”0_Divers/WiFi_signaal_zichtbaar/” count=”8″ cols=”4″ paging=”true”]

Nog geen reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *