Zo zit jij The Irishman op Netflix wél uit

Zo zit jij The Irishman op Netflix wél uit
Lange zit hè?

Even een filmpje kijken. Bij deze uitspraak denk je aan een film van anderhalf uur, misschien twee uur. Sommige films duren iets langer dan twee uur en dat is ook nog wel uit te zitten. Voor films die veel langer dan twee uur duren moet je echt een avondje apart nemen, want dat gaat een lange zit worden.

In die categorie en misschien nog wel daarboven zit The Irishman op Netflix. De film duurt maar liefst 3 uur en 29 minuten. Je moet er dus bijna een halve werkdag voor nemen om deze film te kunnen kijken. De kans is aanwezig dat je dit met moeite gaat volhouden. De doorgewinterde filmliefhebber is wel wat gewend, maar voor de doorsnee kijker is het echt een hele, hele lange zit.

Gelukkig is het internet hier om je te redden. De Zweedse journalist Alexander Dunerfors heeft een gids (ja echt!) geschreven hoe je The Irishman als een mini-serie kunt kijken. De film is geknipt in vier ‘afleveringen’ en elke aflevering duurt ongeveer 50 minuten. Dunerfors heeft de momenten zo uitgekozen dat het volgens hem logisch blijft en dat je niet met vraagtekens komt te zitten.

Aflevering één moet je stopzetten bij 49 minuten. Aflevering twee duurt van 49 minuten tot en met 1:40 uur. Aflevering drie van 1:40 tot 2:47.30 en aflevering vier tot het einde. Veel kijkplezier!

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *