Zo zou Apple’s waterdichte iPhone werken

iPhone in het water
Het gerucht gaat al langer, maar de kans dat volgende generaties iPhones écht waterdicht zullen zijn wordt steeds groter. Een nieuwe en overtuigende aanwijzing komt in de vorm van een patentaanvraag.

Het betreffende patent werd al op 9 juni 2014 aangevraagd, maar werd deze week gepubliceerd. Toegekend is het nog niet, dus dat de waterdichte iPhone er daadwerkelijk komt is daarmee nog niet aangetoond.

De aanvraag betreft een methode om de connectors van de iPhone intern (en dus niet met de bekende rubberflap) te beschermen met zelfhelend elastomeer. Het idee is dat het materiaal wijkt zodra je een kabel aansluit en dat het zich weer gaat herstellen zodra je deze verwijdert. De poorten zijn vanouds de zwakke plekken in smartphones als het om waterschade gaat.

Waterdicht patent

Meerdere YouTube-testers hebben trouwens al aangetoond dat de iPhone 6s eigenlijk prima tegen water kan, maar toch wordt het toestel niet officieel als ‘waterdicht’ aan de man gebracht. Sony verkoopt zijn toestellen al een paar generaties lang als waterdicht, hoewel het daar onlangs nog een kleine kanttekening bij plaatste.

4 reacties

    • @ffw88: precies net zo als dat Samsung nu ineens ook zo’n drukgevoeligscherm gaat toepassen ook zo’n gerucht, waarvan je denkt jemig bedenk zelf eens iets. Pfff. De innovatie van de een mag nooit door een ander gebruikt, aangepast of verbeterd worden. Ook mag de techniek niet op een andere manier opnieuw uitgevonden of toegepast worden door een ander. Nooit! Ik stem net als jij voor. Stel je voor dat we straks kunnen kiezen uit meer dan wat de originele uitvinders ooit hebben bedacht. Gelukkig hebben we daar dat patentsysteem voor dat houd dit vast wel tegen. iPhone mag nooit waterdicht worden ook al doen ze het anders dan anderen want dat lijkt veels te veel op wat Sony doet. Zo vind ik ook dat gordels in alle auto’s verboden moeten worden behalve in Volvo’s. Die hebben het per slot van rekening uitgevonden en horen het alleenrecht te hebben. Goed voor Volvo zijn ze gelijk van die concurrenten af aangezien een gordel dragen verplicht is tegenwoordig. Dat maakt de markt een stuk overzichtelijker en hoef je nooit meer te kiezen voor wat jij wil, dat wordt dan voor je gedaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *