Zo zou de originele Mac er in 2015 hebben uitgezien

Zo zou de originele Mac er in 2015 hebben uitgezien
Plat en sleek.

Het succes van Apple ontsproot uit de inmiddels meer dan 30 jaar oude Macintosh. Een computer voor thuis die de Windows/IBM-concurrentie het nakijken moest geven. Hoewel Apple veel aan de voorloper van de Mac heeft te danken, is er van het toenmalige design weinig meer terug te vinden in de huidige iMacs. Het Duitse Curved vroeg zich af: wat als de iMac ann0 2015 nog op het origineel uit 1984 leek?

Ze gingen zelf aan de slag met het idee, en maakte (in Photoshop) een platte computer van aluminium met een 11,6-inch aanraakscherm. De vorm en de looks komen overduidelijk overeen met de aloude Macintosh, maar of we hier een iMAc voor laten staan…

[lg_folder folder=”Apple/0_Divers/Modern_Macintosh_concept/” count=”8″ cols=”4″ paging=”true”]

Nog geen reacties

  1. Ik ben geen fan van Apple, maar ook ik vind dit er erg fraai uit zien. Jammer alleen dat die ‘floppy sleuf’ waarschijnlijk nooit een functie zou kunnen hebben, ander dan misschien een cardreader.

    Maar ja, vroeger zeiden wij al op de MTS: als je vorm boven functie prefereert, moet je maar architect worden. Of Apple designer.

  2. Zoals je ziet is er ook héél goed nagedacht over de positionering van de floppydisklezer. Knappe jongen die een floppy van pakweg 12 cm in die Mac gestoken krijgt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *