Zo zou een iPhone in 1985 eruit hebben gezien

Macintosh Phone
Epische draaischijf, zwart/wit display, geen camera. So much want!

Pierre Cerveau, een Italiaanse jongeman, had het idee om een iPhone te creƫren zoals die er in de jaren 80 eruit zou hebben gezien. Het telefoontje ziet eruit als een design dat ook in de 80er jaren zomaar aangeslagen zou zijn bij het grote publiek. Een draaischijf, een klein displaytje en op de achterkant een retro Apple logo met een indrukwekkende 512kb aan geheugen. De details heeft Cerveau zeker niet overgeslagen. Aan de onderkant een 9-pin aansluiting en een pinnetje die je toelaat om te scrollen door het menu, of om te bellen zodat de draaischijf ook daadwerkelijk terugdraait.

Een telefoon die wellicht toen kenmerkend zou zijn voor de hippies. Helaas kwam de betaalbare mobiele telefoon zoals wij hem nu kennen pas eind jaren 90.

Nog geen reacties

  1. Lekker realistisch ook, je zou van iemand met zo’n achtergrond kwa opleiding toch verwachten dat hij weet dat een CRT-beeldbuis echt niet in zo’n behuizing te vrotten is. Maarja, dat is wel vaker met designers, het uiteindelijke product ziet er vaak genoeg wegens de technische mogelijkheden heel anders uit.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *