Zoekgigant Baidu onthult slimme fiets Dubike

Dubike
De Chinese zoekgigant Baidu heeft een mountainbike onthuld die vol zit met gadgets en andere technologische snufjes. Bijkomend pluspunt: hij ziet er tof uit.

Baidu is niet de eerste zoekgigant die zich op vervoersmiddelen richt (Google en hun auto’s), maar weet wel de aandacht te trekken met hun Dubike. Op het eerste gezicht ziet dit stalen ros er namelijk uit als een doorsnee mountain bike met een strak design, terwijl de fiets in werkelijkheid is verrijkt met een aantal technische snufjes.

Dubike

Richting aangeven 2.0
Zo registreert de fiets hoe hard je trapt en wat je hartslag is, middels sensoren die via Bluetooth contact maken met specifieke apps. Ook wordt de energie die opgewekt wordt als je trapt gebruikt om LED-lampjes van stroom te voorzien, die niet alleen in het frame zitten maar ook in het stuur verwerkt zitten zodat je duidelijk richting aan kunt geven. Dit zagen we onlangs ook bij de WingLights.

Een prijs is nog niet bekend, en het is ook nog maar de vraag of de Dubike ooit naar Europa komt. In de loop van 2015 verschijnt hij in ieder geval op de Chinese markt.

Dubike

Dubike

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *