Zonnige berichten voor liefhebbers van zonne-energie

zonne-energie-zonnepanelen-tesla-goedkoper
Voorlopig kun je nog volop voordeel scoren.

Waar men eerder dacht dat zonne-energie door wat impopulaire maatregelen van de regering minder populair zou worden blijkt het tegendeel. Zo kondigde de men eerder dit jaar al aan dat de salderingsregeling werd verlengd. Eerder deze week bleek dat het kabinet de regeling zelfs met drie jaar heeft verlengd. Specialisten verwachten dan ook dat veel mensen die eerder twijfelen nu alsnog in zullen stappen.

Het komt dan ook goed uit dat juist op dit moment het bericht voorbij komt dat Tesla de prijs voor haar zonnepanelen drastisch heeft verlaagd. De prijzen zijn gedaald tot 38% onder de gemiddelde prijs van zonnepanelen. De prijs per kilowatt-uur wordt hierdoor een stuk aantrekkelijker. In een commentaar geeft Tesla aan dat er twee redenen zijn die de prijsverhoging mogelijk maken. Allereerst is het productieproces gestandaardiseerd. Daarnaast vraagt Tesla om (aspirant)kopers een aantal zaken, zoals het fotograferen van installaties etc. zelf te doen. Hierdoor schakelde Tesla tot voor kort een monteur in. Dit kostenvoordeel berekent men door aan de klant.

Ook het feit dat deze tak van Tesla in het afgelopen kwartaal de slechtste cijfers in zes jaar liet zien vraagt om actie. Voor de tweede helft van het jaar zijn de cijfers overigens gunstiger. Men verwacht dan namelijk het ‘zonnedak’ te kunnen introduceren. In dit nieuwe ontwerp zijn de zonnepanelen namelijk geïntegreerd in reguliere bouwmaterialen voor het dak. Hierdoor kan men nog efficiënter plaatsen. Bovendien oogt het rustiger dan een stapel panelen apart op het dak.

Tesla is naast de elektrische auto steeds meer bezig met zonne-energie. Zo bracht men al een smartphone met zonnepanelen en voert men zonne-concurrentie met Ikea.

Hoe de prijsverlaging in Nederland uitpakt is nog niet helemaal bekend. Wel zien we ook hier de prijs op de site dalen. In ieder geval zijn deze cijfers een goede basis voor een flinke discussie over korting als je toch overweegt in te stappen.

4 reacties

  1. Ik snap het niet. Ik kan op de tesla site een reservering plaatsen. Maar ik wil eerst kunnen berekenen waar de prijs op uit gaat komen. Daarnaast moet deze oplossing wel een stuk goedkoper zijn dan zonnepanelen. Je zult immers je hele dak ermee vol moeten leggen, dus ook op plaatsen waar het rendement ruk is. Ook voor een tweekapper/rijtjeshuis zie ik dit nog niet werken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *