Zorgen gele hesjes voor opleving van de Bitcoin? (video)

gele-hesjes-bitcoin
Franse demonstranten verbranden nu ook bankbiljetten.

We horen in de Nederlandse media langzaamaan steeds minder over de protesten die de ‘gele hesjes’ ieder weekend in Frankrijk houden. Dit betekent echter absoluut niet dat de protesten minder worden. Sterker nog, het sentiment tegen de overheid neemt juist steeds grotere vormen aan. Naast de openlijke protesten tegen de regering zint de protestbeweging nu ook steeds vaker op acties om het functioneren van de overheid te ondermijnen.

De gele hesjes plannen dan ook steeds vaker gerichte acties door bijvoorbeeld paspoorten te verbranden of het papier voor bankbiljetten. Op die manier zou er een schaarste aan bankbiljetten kunnen ontstaan. Ook zou dit de Franse en daarmee de Europese economie kunnen aantasten. Dit is nog niet alles. De demonstranten roepen namelijk hun volgers op om niet langer mee te doen aan de door de overheid gecontroleerde spelletjes van de bankwereld, zoals zij dat noemen, maar het heft in eigen handen te nemen. Daarbij noemen zij expliciet de Blockchain. Ook roepen zij hun volgers massaal op om over te stappen van ‘gewoon’ geld naar Bitcoins en andere cryptomunten om zo de macht van de overheid te breken. Dit komt verdacht dicht in de buurt van de kernwaarden ‘privacy, transparantie en gebrek aan overheidsbemoeienis’ die aan de basis van de Bitcoin liggen. Nu de gele hesjes laten zien dat zij in Frankrijk op veel volgers kunnen rekenen en bovendien langzaam uitbreiden naar onder meer België en Nederland is het niet uitgesloten dat hun oproep gehoor krijgt. Op die manier zouden de gele hesjes wel eens kunnen zorgen voor meer beweging en stijgende koersen op de Bitcoin-markt. Wellicht wordt februari zo toch nog een mooie maand voor de Bitcoin. Zou de Franse regering hier overigens in 2014 al rekening mee gehouden hebben toen zij strengere regelgeving voor de Bitcoin voorstelde?

Hoe dan ook, in dit filmpje zien we hoe een groep demonstranten alvast een pallet Israëlisch bankpapier in de fik steekt.

[gv data=”WgVoyN9oAWE”][/gv]

Nog geen reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *