Zorgt dit bedrijf voor in-display vingerscanner in àlle smartphones?

Auteur: , Geen reacties
Goedkoop en nice

Het is slechts een kwestie van tijd voordat in-display vingerafdrukscanners mainstream zijn.

In-display vingerafdrukscanners zijn nog niet zo ingeburgerd als, zeg, de notch of de gewone vingerafdrukscanner. Dat heeft deels te maken met het feit dat de ‘nieuwe’ technologie (met alle kinderziektes van dien) nog vooral in smartphones met een OLED-display verwerkt zijn, terwijl de meeste mensen nog met een LCD-toestel rondlopen. Dat moet binnenkort niets meer uitmaken.

BOE niet schrikken is namelijk bezig met een LCD-scherm met een ingebouwde vingerafdrukscanner, zo meldt Digitimes. Het bedrijf zou eind dit jaar aan de massaproductie van het paneel beginnen, waardoor goedkopere high-end modellen en zelfs budgettoestellen mogelijk straks van de technologie gebruikmaken.

Vooralsnog zitten de meeste in-display vingerafdrukscanners meestal in toestellen met een OLED-display. Dat heeft waarschijnlijk met twee aspecten te maken. OLED-schermen zijn namelijk een stuk dunner dan LCD-displays, wat ervoor zorgt dat ultrasone- en optische scanners gemakkelijker door het stuk glas heen kunnen kijken/luisteren.

Daarnaast zitten OLED-panelen veelal in duurdere toestellen en is de technologie nog ietwat prijziger dan een ‘gewone’ vingerafdrukscanner, bijvoorbeeld in de home-knop.

Met deze ontwikkeling zouden high-end LCD-toestellen zoals de iPhone XR maar ook midrange- en zelfs budget-toestellen een in-display vingerafdrukscanner kunnen krijgen. Dat zou betekenen dat 85% van alle smartphones (cijfers op basis van toestellen in 2018 verkocht) potentieel een in-display vingerafdrukscanner kunnen krijgen.

Althans, als de prijs van de LCD-panelen een beetje schappelijk is en als ze in alle soorten en maten geproduceerd kunnen worden. Daarover heeft BOE nog niets laten weten; afnemers en verdere specificaties zijn nog niet bekend.

Lees ook: Deze vingerscanner is te foppen met een pakje kauwgomEr zijn (nog) geen reacties op dit artikel.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).