Zorgt dit nieuws voor de volgende Bitcoin rally?

Bitcoin-koers-stijgt-19-8
Ook de Altcoins profiteren van een goede start van de week.

Vrijdag zagen we dat de bulls de beren verjoegen en de koers van de Bitcoin weer positief kregen. In het weekend zette de trend zich door. De marktkapitalisatie steeg gestaag en ook de koersen profiteerden. Vanmorgen werd er belangrijk nieuws bekend over wat volgens analisten in 2018 dé aanjager voor de Bitcoin in 2019 moet zijn. Sinds het nieuws bekend geworden is versnelt de koersstijging van de Bitcoin. Opvallend is dat ook de Altcoins nu mee lijken te profiteren. De hele top-5 laat sterk positieve resultaten zien. Dit zie je terug in de live koersen die ik om 11.30 vastlegde.

bitcoin-altcoins-positief-na-goedkeuring-bakkt

Het nieuws dat vanmorgen bekend gemaakt werd is dat cryptobeurs Bakkt een vergunning van de Amerikaanse overheid heeft gekregen en eindelijk van start kan. Nadat de eerste start ongeveer een jaar geleden werd aangekondigd was er, mede dankzij de ambitieuze plannen, veel positieve animo voor Bakkt. Helaas volgde uitstel op uitstel en leek het de vraag of de beurs ooit nog van start zou gaan. Nu weten we zeker dat men vanaf 23 september terecht kan.

Wat investeerders zo enthousiast maakt is dat zij zogenoemde ‘gedekte’ Bitcoin-opties aan gaan bieden. Dit betekent dat wanneer klanten een optie op toekomstige Bitcoins plaatsen, de beurs deze ook direct tegen de huidige waarde inkoopt. Hierdoor stijgt de vraag naar Bitcoin en wordt de markt nog interessanter voor initiële beleggers. Zij maken namelijk graag gebruik van dit soort producten, die men ‘derivaten’ noemt. De verwachting is dat Bakkt deze gedekte opties ook gaat aanbieden voor andere cryptomunten. Of dit echter de aanleiding is voor de huidige koersstijging van Altcoins lijkt minder zeker.

Veel analisten voorspelden in 2018 dat de lancering van Bakkt één van de, of misschien zelfs wel dé motor zou worden achter een herstel van en nieuwe recordkoersen van de Bitcoin. Het moment van de waarheid lijkt nu daar. Krijgen de analisten gelijk en gaat de markt op zijn kop of moeten we toch concluderen dat een setje nieuwe glazen bollen geen overbodige luxe is?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *