Zorgt dit nieuws voor een opleving van de Bitcoin koers?

Auteur: , Geen reacties
bitcoin-institutionele-beleggers-coinbase

De beurs krabbelt weer op na een depressieve donderdag.

Gisteren zagen we dat de Bitcoin zwaar verlies leed. Ook de andere cryptomunten bleken zwaar negatieve koersen te laten zien. Inmiddels lijkt de rust weergekeerd en is er zelfs sprake van een licht herstel. In de live koersen, die ik vandaag om 15.15 uur vastlegde zien we dat terug.

bitcoin-altcoins-top-5-herstellen

Uiteraard blijft het koffiedik kijken of de Bitcoin verder herstelt. Een recente serie Tweets van de CEO van cryptobeurs Coinbase kan wel eens een zet in de goede richting geven. Na het nieuws van vanmorgen, waarin Coinbase meedeelde dat zij de Zwitserse Bitcoin-bewaardienst Xapo heeft gekocht, liet hij zijn licht schijnen op de toekomst van de Bitcoin. Nu zijn bedrijf na de overname 5% van de totale hoeveelheid Bitcoin opslaat worden zijn berichten met veel belangstelling gevolgd.

Hij geeft aan dat er per week $ 200 tot $ 400 miljoen nieuw kapitaal wordt geïnvesteerd door institutionele beleggers.

Grote interesse onder institutionele beleggers is om drie redenen belangrijk:
1. Dankzij de grootte van de investeringen die men wil doen komt er meer vraag naar de Bitcoin en schaarste drijft de prijs op.
2. Institutionele beleggers beleggen voor de lange termijn. Hierdoor zal de markt stabiliseren en minder volatiel worden. Hoewel dit een strop betekent voor de mensen die nu speculeren op tientallen procenten groei in zeer korte tijd is dat wel beter voor de marktontwikkeling.
3. Tot slot hebben institutionele beleggers de beschikking over veel middelen en kennis om diepgaande studies over de koersen te ontwikkelen. Wanneer zij handelen zullen meer handelaars vertrouwen op hun onderliggende systemen en de institutionele beleggers volgen.

Overigens staat de conclusie van Amrmstrong niet op zichzelf. Ook investeringsmaatschappij Greyscale meldde eerder in haar jaarcijfers al sterke stijging van beleggingen in Bitcoin door institutionele beleggers.Er zijn (nog) geen reacties op dit artikel.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).