Zorgt Google volgende week voor een smartwatch-doorbraak?

Smartwatch van Samsung
Volgende week gaat de jaarlijkse ontwikkellaarsconferentie Google I/O weer van start in San Francisco. De verwachtingen voor dit jaar zijn hooggespannen, want naast vernieuwingen op softwaregebied wordt er ook een reeks nieuwe smartwatches geïntroduceerd.

Enkele maanden geleden introduceerde Google Android Wear, een besturingssysteem dat is toegespitst op wearables, en dan met name de smartwatches van de volgende lichting. Het werd meteen duidelijk dat een groot aantal hardwarefabrikanten was aangehaakt om er een slim horloge omheen te verzinnen. LG onthulde dezelfde dag nog de eerste beelden van de G Watch en Motorola – sinds kort onderdeel van Lenovo – imponeerde met de stijlvolle Moto360, voorzien van een rond display.

Twee versies

Maar er komt volgende week vermoedelijk nog een techgigant met een smartwatch op Android Wear-basis. Cnet heeft vernomen dat ook Samsung volgende week een slim horloge zal presenteren op Google I/O. Het bedrijf zou werken aan twee versies, waarvan er één is voorzien van een chip die Samsung zelf heeft gemaakt (Exynos) en één die is uitgerust met een chip van Qualcomm.

Welke versie Samsung volgende week gaat presenteren is niet bekend. Het uiterlijk zou wel lijken op de eerder uitgebrachte – en erg vierkante – Galaxy Gear-serie. Dat Samsung aanhaakt bij Android Wear betekent overigens niet dat ze afstand nemen van het eigen Tizen-besturingssysteem, dat al op de Gear, Gear 2 en de Gear Fit draait. Samsung zal smartwacthes met beiden OS’en gaan aanbieden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *