Zou Apple nog ooit met een desktop-computer komen?

Stopt Apple met deze bakbeesten?
Het is stil, erg stil bij Apple als het gaat om nieuwe desktop-pc’s. Gaat dat nog veranderen?

Apple presenteerde onlangs een nieuwe versie van zijn MacBook Pro-laptop, maar liet de iMac, Mac Pro en Mac Mini ongemoeid. Het leek erop dat Apple geen heil meer zag in desktop-computers.

Nou wees gerust! Tim Cook heeft zijn medewerkers in een intern blog verzekerd dat er een ‘gave desktops’ aankomen. Zeker in de grafische industrie zijn mensen verslingerd aan de grote iMacs...

De Mac Mini werd sinds 2014 niet meer vernieuwd. De iMac kreeg als laatste Apple-desktop een upgrade. Het externe ontwerp van de iMac stamt uit 2012 en versies met 5K-scherm worden sinds 2014 aangeboden.

Nog geen reacties

   • @bofkont: Welke kwaliteit ? Wat is er dan bijzonder dan ?

    Wat is er zo goed aan een Iphone 7 dan ? Scherm ? Accu ? Camera ?
    Wat is er zo goed aan een nieuwe MBP ? Snelheid ? Prijs ? adaptors ? keyboard ?

    Bij Apple stikt het ook van de softwarebugs tegenwoordig, update na update …
    Nee, de hoogtij dagen vwb kwaliteit en voorop lopen zijn gewoon voorbij.

    • @turbobrick: Ten eerste het gebruikersgemak , veilige IOS vele malen veiliger dan android.
     De ondersteuning kwa updates van minimaal 5 jaar. Ook het gebruikte materiaal en afwerking is van geweldig niveau, kwaliteit zit meer dan alleen in een accu/scherm/camera.

     • @bofkont: Laten we dat eens nader bekijken:

      Gebruikers gemak ?

      – Je iphone aansluiten op je nieuwe MBP—> adaptor nodig, en dat geld ook voor de SD card, hdmi, en tal van andere zaken. Zelfs je nieuwste bedrade Lightning headphone kan er niet eens op aan worden gesloten.

      – Op je iphone de headset —> Adaptor of je kan weer wat nieuws gaan kopen

      – Icons slepen van pagina naar pagina in IOS gaat ook lekker handig en dat 1 per keer.
      Je kunt niet eens bepalen hoe ze op het scherm komen te staan, ze vullen altijd naar links toe aan.

      – Geen vrije widgets plaatsen in IOS, niet eens een standaard calculator op de Ipad (mag je weet zo’n advertentie app downloaden).

      – ff wat data op je device zetten gaat echt niet makkelijk. Een Mp3 mee nemen en ten gehore brengen elders is een crime.

      – Een backup maken op de icloud lukt niet met die 5GB, kan je meteen een abonnement voor nemen $$$

      – MacOS is leuk maar lang niet zoveel software voor te krijgen. Het is niet voor niets dat velen Windows met bootcamp draaien.
      Noem mij eens een fatsoenlijke picture viewer zoals ACDsee of iets wat echt werkt zoals Total commander.

      – Draadloos opladen wat tegenwoordig zelfs in nieuwe auto´s te vinden is kan nog steeds niet.

      – Macs upgraden qua hardware is al bijna niet meer te doen

      En ga zo maar door.

      Vele malen veiliger ???

      De laatste maanden de lekken niet gezien ? Steeds na een update vinden ze wat.
      Overigens is de iphone nog steeds de enige die via die scharrige Icloud allerlei prive fotos van bekendheden heeft prijs gegeven. Pas later ging men 2 traps verificatie toepassen. Google deed dat allang.

      Updates tot 5 jaar, ja maar na 3 jaar is je Ipad of Iphone nauwelijks bruikbaar want door de updates wordt die zo vreselijk traag dat men middels sofwtare eigenlijk jouw top product uit de markt prijst.
      Een 2011 nieuw gekochte Ipad3 kan in 2015 niet eens bestanden overzetten middels Air Drop ! Die optie is niet aanwezig terwijl de Ipad3 het middels een jailbreak wel degelijk kan.

      Kortom, je hebt niets aan 5 jaar updates als je na een paar jaar middels software geforceerd wordt om te upgraden.

      Bouwkwaliteit is idd prima, niks mis mee.
      Echter de competitie zat niet stil. Zelfs de nieuwste Iphone 7 oogt bejaard naast een half jaar oudere Galaxy S7 Edge. En pak eens een HTC premium phone, daar is niks minder aan qua materialen of bouwkwaliteit dan een Iphone.

      Kijk naast de MBP ook eens naar de toppers van Dell of Lenovo en je ziet dat daar ook hele mooie dingen gemaakt worden. Met de Surface serie van MS als klap op de vuurpijl.
      De Surface studio deed de iMac als prehistorisch overkomen met de laatste release in Oktober.

      Heel veel punten waren idd waar een paar jaar geleden. Inmiddels is er veel verandert.
      Nu zit je met kabels te klooien, moet je voor alles betalen, en kijk je in IOS al 10 jaar naar dezelfde layout en icons en kan je alleen nog maar je achtergrond veranderen.

     • @bofkont: Tja, als je al die zaken niet gebruikt ben je idd snel tevreden op een 5S.
      Er zijn ook nog mensen die prima uit de voeten komen met een Nokia 3310.

      Geeft niks, dat is prima, maar dan niet praten over zaken die anno 2017, want daar praten we bijna over, heel anders liggen.

   • @bofkont: Dit gaat over desktop en daar is de kwaliteit ver te zoeken. Nieuwe MBP die ik sinds 3 weken gebruik is al oud. Het is dat ik het nodig ben voor mijn werk maar kan de allerduurste en snellere Alienware kopen en nog een duizend euro in m’n tuk houden. Kwaliteit in de zin van software? Nee, het omgekeerde. Het is een van wereld’s meest onveilige systemen vandaag de dag. Kwaliteit van afwerking dan misschien? Ook niet, touchbar en toetsenbord voelen erg goedkoop aan en het scherm dat bij velen kapot gaat liegt er ook niet om.

    Het grote voordeel is USB-C. Iedereen die geen MBP heeft klaagt erover alsof het een probleem is maar het is eigenlijk best een vooruitgang. Helaas is nou net het USB-C gedeelte niet van Apple maar van Intel. De bedoeling is dat niet alleen Apple maar alle laptops en desktops straks zijn uitgevoerd met USB-C connectoren. iPhone 7 kan nu snelladen en het maakt niet meer uit of de ik voeding gebruik voor laptop, watch of telefoon. Elke poort is voeding en/of data en niet alleen maar bepaalde poorten. Wel had er van mij 6 poorten op de laptop gemogen in plaats van 4.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *