Zou jij deze 8K TV met pop-up camera in huis nemen?

Auteur: , 1 Reactie
Nope

Overbodige luxe of handig snufje?

Update 11-08-2019: De Honor Vision is officieel aangekondigd. Veel van de onderstaande informatie blijkt onjuist.

Recentelijk werd Google’s slimme assistent betrapt op het afluisteren en niet anoniem verwerken van gesproken berichten van gebruikers. Honor durft daarentegen nog een stapje verder te gaan met het meeluisteren in iemands woonkamer en voegt daar een camera aan toe.

Doorgaans kijk je naar de TV maar Honor komt met een televisie die ook naar jou kan kijken. Het Chinese sub-merk van Huawei (dat al jaren onder vuur staat voor mogelijke privacyschending) presenteert een smart TV met een pop-up camera en voert de camera-trend van smartphone’s alvast in bij TV’s.

De Honor Vision ondersteunt kraakhelder 8K op 30 frames per seconden en 4K op 120fps. Verder komt het toestel met een waslijst aan moderne snufjes zoals 64MP image decoding, super-resolutie, bewegingsschatting, bewegingscompensatie (MEMC), ruisonderdrukking, dynamisch contrast en lokale dimming.

Maar de belangrijkste feature is natuurlijk de pop-up camera. In alle eerlijkheid, het is natuurlijk een flinke gimmick maar er komt met een geinig voordeeltje met het overbodige stukje technologie; door middel van gezichtsherkenning weet de TV wie er kijkt. Zo krijgen individuen waarschijnlijk een eigen home-scherm of eigen voorkeuren te zien. Wat het scherm dan met een geheel gezin voor de buis doet is niet bekend.

Webshop JD.com heeft het toestel al te koop staan, maar het is nog niet bekend of het om een placeholder gaat of niet. Mocht het om de echte Honor Vision gaan, dan hebben we te maken met een 55-inch TV van 9,999 yuan, ongeveer €1300. Het is nog niet bekend of de TV ook naar de rest van de wereld komt, maar mocht hij in Nederland beschikbaar komen, zou jij hem dan in je woonkamer hangen? Ik pas dan zonder twijfel. En dat ligt niet eens aan het feit dat ik 1984 aan het lezen ben. Telescreen, iemand?

Honor is niet het eerste smartphone-merk dat met een TV-lijn komt. Natuurlijk zijn Samsung en LG al langer in deze branche actief, maar ook OnePlus kwam recentelijk met een TV-concept.

Foto @JD.com1 reactie

Dat zou niet de eerste TV zijn met Webcam, jaren geleden deden Samsung/LG dit ook al. Ze hebben zelfs nu nog TV’s met camera’s. Handgebaren was toen de toegevoegde waarde.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).