Zou jij je computer willen ontgrendelen met je smartphone?

Zou jij je computer willen ontgrendelen met je smartphone?
Microsoft werkt namelijk aan een functie dat dit mogelijk moet maken.

Windows 10 is universeel. We zien het besturingssysteem draaien op computers, maar ook op smartphones en de Xbox One. Microsoft wil diens apparaten steeds beter op elkaar afstemmen en werkt aan nieuwe functies. Zo test het techbedrijf de mogelijkheid om een laptop te ontgrendelen vanaf een smartphone met Windows 10.

Twitteraar WalkingCat ontdekte een applicatie binnen de Windows Store dat deze functie zou moeten aanbieden. De apparaten worden door middel van Bluetooth met elkaar in verbinding gesteld. Zo is het mogelijk om op (een niet al te verre) afstand een Windows-10 computer of laptop te ontgrendelen.

De app verkeert in een bètastatus en het is niet duidelijk wanneer Microsoft deze functie officieel bekend zal maken. Tevens is het onbekend of dat het Amerikaanse bedrijf de samenwerking exclusief binnen Windows 10-apparaten zal houden. Toestellen die draaien op bijvoorbeeld Android of iOS beschikken namelijk ook over Bluetooth.

Zou jij je computer willen ontgrendelen met je smartphone?

6 reacties

     • @turbobrick: Ik onderstreep het ook maar kan me niet vinden in je statement over weinig licht? Schrijf dit op een Surface Pro 4 en heb het nog even getest; in een compleet donkere ruimte werkt het prima.

      Bij mij werkt het vooral vaak niet als ik net onder de verkeerde hoek naar mijn schermpje tuur, bijvoorbeeld als ik bij het gebruik van meerdere monitors naar een andere monitor kijk. Dit werkt overigens een stuk beter sinds ik de functie “gezichtsherkenning verbeteren” heb uitgevoerd.

     • @piebepost: Nou mij viel het op dat in het donker het op de SP4 niet altijd zo goed. Nog vervelender vind ik dat als hij je niet herkend het systeem heel snel terug valt op het ontgrendelen met de code ipv het vaker aan te bieden mbt facial recognition.

      Al met al een leuk systeem maar tot op heden werkt een vingerafdruk het beste, en snelste.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *